dilluns, 28 d’abril del 2008

Visita al Centre Esplai del Prat del Llobregat


El dilluns 14 d'abril els nens i les nenes de cicle Mitjà i Superior de l'escola C.E.I.P. Pont de l'Arcada vam anar al Prat de Llobregat a disfrutar d'algunes de les activitats del centre Esplai.
Al arribar ens vam dividir en 2 grups diferents, amb aquests grups vam fer activitats. Primer vam veure una exposició sobre el canvi climàtic on ens van donar dades molt interessats com que la capa d'ozó ens protegeix dels rajos ultra violeta.
Després vam jugar, els jocs ens permetien entendre el que li passava al planeta, vam fer cada grup el nom del seu planeta, fèiem proves per aconseguir un planeta que no estigui contaminat. Va ser molt divertit i entenedor.
Després dels jocs ens van ensenyar l'edifici del Centre Esplai, totalment dissenyat per consumir el mínim d'energia i aigua. La cara nord del centre està en diagonal, per tal d'aïllar l'edifici i mantenir l'escalfor i al lavabo, per exemple, hi arriba llum natural, tot el sostre recull l'aigua de la pluja per utilitzar-la per regar i quan tirem la cadena..., va ser molt interessant.
A la tarda vam construir diferents forns solars per grups. Els forns estaven fets per porexpan, una caixa de cartó, paper d'alumini, paper de transparència i d'altres materials
com: llapis, regla, goma, tisores, cúters...
Després vam anar a veure l'olla que havíem posat en el forn solar i vam veure com en una hora aproximadament va arribar a més de 70 graus.
L'excursió va ser divertida i la recomanem a tothom!
Redactat per ARNAU I ALBA.