dijous, 28 de maig del 2009

IOGURT, PER FI!!

Diuen que "lo prometido es deuda" i també diuen que "más vale tarde que nunca"
Doncs aquí teniu -per fi- les receptes per fer iogurt que us havia promès.
N'hi ha dues amb Thermomix (la segona és la que faig servir jo, amb iogurtera)
Al final n'hi ha una per als que no teniu ni Thermomix ni iogurtera.

QUE VAGI DE GUST!!! (que ens convidareu?)

VERSIó THERMOMIX (sense iogurtera)

Ingredients:
* 2 lit. de llet
* 100 gr de llet en pols
* 2 iogurts bio (250 g) amb data de caducitat llunyana
El·laboració
Introduir la llet i la llet en pols, programar 8 min. a 80º vel 3 (si amb aquest temps no ha arribat a 80 ºC posar una mica més de temps). Tot seguit afegir el iogurt. Barrejar a vel 3 durant 6 seg.
En acabar sense treure el vas, es tapa la Thermomix amb draps per guardar la calor el m&agravexim de temps. Es manté durant 12 ò 14 hores.
Abans de treure el iogurt del vas posem un instant a vel. 5 per homogeneitzar el iogurt.

VERSIÓ THERMOMIX 2 (amb iogurtera)
Ingredients:
*1 lit. de let sencera
*3 cullerades de postres de llet en pols (bio)
*1 iogurt (no caducat)
El·laboració:
Introduir la llet sencera i la llet en pols i barrejar.
Batre a velocitat 2 1/2, a 80 graus, 3 minuts.
En acabar afegir el iogurt i barrejar uns segons (no molt ràpid perquè fa escuma)
Abocar-ho en potets i posar-los a la iogurtera (unes 8 hores)
Després de 8 hores treure de la iogurtera, tapar, deixar refredar i posar a la nevera.

NO TENIU THERMOMIX NI IOGURTERA?
No passa res.

Del blog de la Gemma de la CUINA DE CASA hem adaptat aquesta recepta.

RECEPTA CASOLANA (sense Thermomix ni iogurtera)

Ingredients:

· 1 iogurt natural
· 1l de llet sencera
· 4 cullerades de llet en pols
Preparació:
Encendre el forn a 50º. Quan arribi a aquesta temperatura, apagar-lo. Posar en un cassó al foc la llet, el iogurt i la llet en pols. Remenar i escalfar fins que arribi a 45º. Repartir-ho en gots de iogurt buits i tapar-los amb paper film. Posar-los a la plata del forn tapats amb un drap gruixut per tal que mantingui l’escalfor. Ficar-los al forn i deixar-los unes 12h. Reservar-los a la nevera.

Informacions extres:
-Quan us els mengeu, hi podeu afegir sucre, fruita, xocolata,...
-Si no teniu pots de iogurtera podeu reciclar els de iogurt comercial.

-Heu de calcular que amb 1 litre de llet surten uns 8 iogurts més o menys (depèn de la mida del pot!!)
-Penseu que no tenen conservants i que no duren gaire temps: MENGEU-VOS-ELS, estan boníssims!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,
Rosa gràcies per les receptes ara a nosaltres ens toca a casa fer molts i molts iogurts!!
Apa adéu
Àngel Olivella
LA MOLA

Gemma ha dit...

Us asseguro que la recepta feta al forn sense thermomix queda boníssima i és molt fàcil de fer :)

Rosa Soler ha dit...

Gràcies, Gemma!!
Espero que aquests nois i noies ens diguin com els ha anat!
Rosa Soler