dijous, 10 de gener del 2008

JA HEM ANAT A BODIES.

Ja hi hem anat.
És fantàstic, és al·lucinant!!
Poder veure'ns com som per dins, com erem de petits, tot el que tenim per dintre,...
No t'ho pots imaginar si no ho veus. Encara que ho havíem estudiat, fins que no ho veus... és impressionant.
Això de l'esquerra és un arbre bronquial, amb venes pulmonars i el cor.
No només es veuen cossos o órgans, també es poden veure com afecten al cos certes malalties com els càncers, o com queden uns pulmons que fumen.
Algunes de les coses que més ens han sorprès han estat que el cos té 96.000 km de vasos sanguinis; que la cèl·lula humana més petita de totes és l'espermatozoide i la més gran l'òvul; com som de petits i minúsculs quan som a la panxa de la mare; el cervell és més petit del que ens pensàvem; el cos és extraordinàriament complex,...
En aquesta exposició, tot i el que pot semblar d'entrada, no tens cap mena de sensació extranya, incòmode pel que s'hi exposa. Tot és com molt normal, com un museu i sovint sembla que tot sigui de plàstic. Això passa perquè s'ha fet servir una tècnica amb polímers que fa mantenir els cossos i órgans en bon estat, com si estiguéssin totalment plastificats. Alguns fins i tot estan colorejats per poder veure'ls millor.
El que ens ha agradat molt ha estat que hem pogut tocar un quart de cervell i un fetge. La sensació que tens és de tocar plastilina.
La foto de la dreta és un espècimen (tal com en diuen allà) seccionat per poder veure com és per dintre.
US HO RECOMANEM!!